Marketing, News

Facebook introduce Feeds şi transformă clipurile video în Reels

#Facebook face mai multe mişcări pe tabla de şah în meciul său cu #TikTok şi ceilalţi competitori.

✅ Recent a anunţat că toate filmările mai scurte de 15 minute vor fi transformate automat în Reels.

Concret… toate filmările pe care le vei urca în Instagram şi Facebook mai scurte de 15 minute vor îmbrăca formatul #verticalReels, care e practic o clonă a Instagramului pentru TikTok.

În plus, toate clipurile de peste 90 secunde vor fi recomandate de algoritm în întreaga reţea, putând fi văzute şi de cei care nu se află în lista ta de prieteni sau cu care nu ai interacţionat niciodată.

Practic, prin această mişcare, #Meta ne arată clar că încearcă din toate puterile să încetinească ascensiunea TikTok-ului.

Această mişcare vine cu nişte inconveniente atât pentru creatorii de conţinut cât şi pentru utilizatori. Vor ajunge să fie încadrate vertical înclusiv filmările orizontale.

✅ Facebook a mai anunţat o nouă funcţie, numită Feeds.

Aceasta le va permite utilizatorilor să vadă postările prietenilor, grupurilor şi paginilor urmărite în ordine cronologică inversă, în loc de ierarhia stabilită de algoritm.

Principalul flux de ştiri va fi cunoscut sub numele de Home şi va acţiona mai mult ca ”un motor de descoperire” bazat pe obiceiurile online ale oamenilor.

#Feeds este răspunsul la numeroasele plângeri ale utilizatorilor din ultimul an care au tot scos în evidenţă faptul că Facebook-ul a devenit nerelevant pentru ei deoarece în News Feed au ajuns să vadă tot mai puţine postări ale prietenilor şi tot mai multe ad-uri şi sugestii ale reţelei, care nu sunt în zona lor de interes.

Această nemulţumire a dus la scăderea timpului petrecut de anumite persoane pe Facebook sau chiar la migrarea acestora spre alte reţele.

Partea dureroasă pentru platformă e că aceşti utilizatori sunt fix cei care de regulă plasează comenzi online. Fără ei, Meta pierde bani deoarece platforma de ads ajunge să le livreze advertiserilor mai puţine conversii, iar aceştia pompează mai puţini bani în campanii.

Prin Feeds, Meta încearcă să îi readucă pe acei useri pe platformă şi să crească timpul petrecut în reţea pentru toţi userii.

Fii primul care comentează!
Share:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *