Marketing

Ecommerce. Cât e rata de abandon a coşurile la nivel global

Ai un magazin online sau te ocupi de promovarea unuia? Ai observat că ai o rată destul de mare a coşurilor abandonate?

E NORMAL. Potrivit Institutului Baymard, 69,82% dintre cumpărători adaugă produse în coş însă nu finalizează comanda.

Ar trebui să te resemnezi?

Absolut NU!

Iată ce poţi face pentru a avea o rată mai mică a coşurilor abandonate:

  • asigură-te că ai preţuri competitive
  • asigură-te că nu ai probleme pe fluxul de comandă
  • simplifică fluxul de comandă
  • suplimentează permanent stocul la produsele care se vând mai bine
  • retargetează persoanele care au adăugat produse în coş cu vouchere de reduceri.

Clienţii adaugă produse în coş atunci când văd un produs care le place şi ar dori să îl cumpere. Fac asta pentru că se gândesc că dacă nu îl bagă în coş, s-ar putea sa uite de el sau să le fie foarte greu să îl găsească ulterior.

Preţul contează mai puţin în această etapă. Va conta decisiv în momentul în care clientul ia în calcul serios să facă achiziţia. Dacă vrei ca adăugările în coş să aibă finalitatea pe care ţi-o doreşti, atunci asigură-te că ai preţuri competitive.

Reţine însă că nu e suficient să ai preţuri competitive. Poate că preţul şi produsele tale l-au convins să cumpere de la tine dar ce crezi că va face dacă vor exista impedimente tehnice să comande sau îi vei cere foarte multe informaţii nenecesare ori va trece prin prea mulţi paşi pentru a finaliza comanda. Exact. Va ieşi de pe site-ul tău şi va căuta produsul în altă parte.

De asemenea, poţi să ai preţuri competitive şi să nu faci vânzările pe care ţi le doreşti. De ce? Pentru că trebuie să ai şi produse competitive. Aici trebuie să ai flerul necesar de a elimina cât de mult posibil subiectivismul. Ceea ce îţi place ţie s-ar putea să nu le placă şi celorlalţi şi astfel să rămâi cu depozitul plin şi cu capitalul blocat.

Cea mai safe metodă pentru a nu trece prin asta şi pentru a avea produse competitive e să suplimentezi stocul la produsele pe care le-ai testat deja pe site-ul tău şi pe clienţii tăi.

Fii primul care comentează!
Share:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *