Gusturi

Am devenit fan. Trei trupe rock descoperite în ultimii trei ani

AVERTISMENT! Dacă sunteţi gurmanzi fără leac şi nu vă puteţi abţine de la o porţie de salam ?, dacă vă plac lucrurile din aur, dacă aveţi duşmani sau dacă …

În fine, ideea e că vreau să rămânem prieteni şi să mai daţi pe aici pentru că mai am multe de spus. Iar pentru ca asta să se întâmple, nu apăsaţi butonul de play la cele trei clipuri de mai jos! Nu sunt pentru voi.

Trecând peste asta, în ultimul timp am descoperit multe chestii mişto, cum ar fi melodii, filme, cărţi etc. Printre altele, îmi place rock-ul. Există câteva trupe rock interesante care nu sunt promovate în România şi sunt şanse minime să daţi peste ele dacă nu cautaţi în direcţia asta. Eu am descoperit mai multe dar voi vorbi doar despre trei. Le-am descoperit în ultimii trei ani.

1.IGNEA

Am pus Ignea pe primul loc pentru că dintre cele trei mi se pare trupa cea mai creativă şi nu prea are piese care nu îmi plac. Instrumental e o trupă complexă, care îmbină symphonic metal-ul cu ritmurile orientale. Abordează şi teme mişto în piesele lor, iar vocea Hellei este splendidă. Dacă doar asculţi melodiile vei avea impresia că auzi două voci, una de bărbat şi una de femeie. În realitate, există o singură voce şi mai multe tonalităţi, lucru care e valabil şi la a doua trupă de mai jos.

2.JINJER

Ca şi Ignea, Jinjer este o trupă din Ucraina, care abordează cam acelaşi stil însă lipsesc ritmurile orientale, iar Tatiana are un contrast mult mai puternic pe voce, lucru ce reprezintă şi un dezavantaj. Acest mod de a cânta este destul de solicitant, iar asta se vede uneori în show-urile live, unde vocea nu mai sună atât de perfect precum în studiou.

3.CRIPPER

Ne mutăm în Germania şi dăm peste Cripper, o trupă de la care îmi plac doar câteva piese.

Aştept alte nume interesante de la voi!

Fii primul care comentează!
Share:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *