Jurnal

Cum poţi avea internet pe laptop/calculator de pe telefon, prin cablu USB

Nevoia, „Sfânta Nevoie” :), m-a împins astăzi să fac rost cumva de net pe calculator pentru că nu se mai putea. Am rămas fară net de vineri seara şi la mine a devenit un fel de dependenţă de câţiva ani – nu pot rezista nici măcar o zi fără internet. ?

În continuare nu am net de la reţea şi probabil nu voi avea până mâine dar faptul că am avut în tot acest timp net pe telefon m-am gândit că trebuie să il „mut” cumva pe desktop, deşi m-am gândit că ar putea fi complicat, nemaifăcând asta niciodată … şi surpriză … băăă, bă e banal. ?

Evident am căutat pe net să văd cum se face şi mi s-a părut foarte simplu, numai că am zis că trebuie să fie ceva naşpa la toată şmecheria asta – cu siguranţă va merge foarte, foarte lent. Surpriză – parcă acelaşi net de pe telefon merge mai bine pe desktop.

Cum poţi muta netul de pe telefon pe desktop sau laptop printr-un cablu USB

Se ia un telefon Android cu internet pe el, un cablu USB şi un desktop cu Windows 10. Ăstea sunt „ingredientele” folosite de mine. Bănuiesc că se poate înlocui foarte simplu calculatorul cu laptopul.

Primul pas. Se conectează smartphone-ul Android (eu am Android One) cu desktop-ul prin cablul USB.

Pasul doi. Se activează pe telefon opţiunea „Tethering prin USB”

Pasul trei. Se acceptă pe desktop conexiunea cu telefonul.

Şi cam atât. De aici încolo se poate naviga pe internet, pe desktop, fără probleme atât timp cât ai net şi pe telefon.

Menţiuni. La pasul trei trebuie făcute câteva precizări. Mie mi-a apărut o fereastră pe calculator în care mi se cere să accept conexiunea dar nu mai ştiu exact cum era formularea. Cert e că era destul de intuitivă. Din câte am înţeles de la alţii ar fi trebuit să mi se încarce automat nişte drivere după ce mi-am dat acceptul. Nu s-a întamplat acest lucru.

După ce am trecut prin toţi paşii aia nu mi-a mers net-ul din prima dar nu va fi cazul la voi. La mine nu a mers de la început pentru că aveam conexiunea veche activă. Mai exact, mie îmi apărea înainte că sunt conectat la net numai că nu aveam semnal. După ce am închis vechea conexiune (cea de la reţea) mi-a mers net-ul de pe telefon.

La pasul doi, opţiunea „Tethering prin USB” se activează de la „Reţea şi internet”, adică din zona setărilor de unde se activează şi wi-fi. V-am făcut două printscreen-uri pentru a vă explica mai uşor.  Prima dată trebuie să ajungeţi aici.

 

După ce aţi ajuns aici trebuie să apăsaţi pe „Hotspot şi tethering” şi veţi ajunge aici.

 

Din câte vedeţi, aici aveţi şi posibilitatea de a vă conecta şi prin Bluetooth, unde ar trebui să se aplice cam aceiaşi paşi.

V-aş mai zice câteva chestii dar poate voi face asta după ce voi da căteva ture pe net, de pe calculator.  Dacă v-am dezinformat din greşeală (că intenţionat nu îmi permit ? ) vă rog să mă corectaţi.  Hai pa şi la revedere!  ✌

Fii primul care comentează!
Share:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *