Opinii

Iohannis. Fotografie de campanie plină de gafe

Astăzi am văzut pentru prima dată o fotografie de campanie cu Iohannis în prim-plan, susţinut de membrii PNL.  În opinia mea are o grămadă de gafe minore, pe care nu le sesizezi dacă eşti simpatizant. Dacă eşti cu tabăra adversă s-ar putea să nu le observi dar cu siguranţă simţi că ceva te face să ai o adversitatea mai mare faţă de acesta.

Dacă îţi place să analizezi comportamentul oamenilor, dacă lucrezi în marketing sau PR, le observi.

Ceea ce este trist e faptul că nu e o gafă singulară în peisajul politic din România, iar în spatele lor sunt oameni care încasează bani pentru a pune nişte zahăr vanilat pe nişte gogoşi, ca să pară mai mişto la gust şi ca să nu ţi se taie pofta de la ulei. Asta e. E foarte greu să găseşti nişte gogoşi cu ciocolată în ele sau cu ceva mai consistent.

Prima gafă. Johannis pare distant. Se vede asta din poziţionarea mâinilor şi din faptul că e cu un „pas” în faţa celoralţi. Nu stă printre ei. Nici măcar faţă de Orban nu se poziţionează pe picior de egalitate.

Asta e o greşeală pentru că se poziţionează indirect pe o treaptă superioară şi faţă de alegători, celor cărora le va cere votul. De asemenea, n-ar avea de ce să se distanţeze nici de PNL pentru că e un partid care în teorie îl ajută necondiţionat, fără a urmări ceva în schimb. În realitate ştim că nu e aşa dar asta e o altă discuţie.

A doua gafă. E înconjurat de oameni care ies din tiparul electoratului său. Faptul că sunt relaxaţi şi se vede la ei că majoritatea ştiu ce vor de la viaţă e ok.

Nu e ok faptul că toate telefoanele pe care le vântură în aer sunt scumpe, ceea ce arată că îşi permit nişte lucruri pe care nu şi le permit nici măcar românii cu un salariu mediu, fără a face sacrificii.

A treia gafă. Podeaua. E o greşeală complementară cumva cu cea de-a doua. Nu prea seamănă cu o suprafaţă pe care românii obişnuiţi calcă zilnic sau măcar din când în când. Nu prea seamănă cu un drum neasfaltat sau plini gropi. Nu prea seamănă cu linoleul găurit din spitale sau şcoli. Nu prea seamănă …. Iau o mică pauză să răspund la telefon ☎ şi revin.

Am revenit. Podeaua, deşi aparent inofensivă, creează mari probleme de imagine. Arată că oamenii ăştia cer să ne conducă fără a fi ancoraţi în problemele noastre. Da, lemnul ăla a avut cândva rădăcini, dar acum împiedică alte rădăcini să îl străpungă. Eu unul nu am răbdare să văd dacă rădăcinile pot să pătrundă printre îmbinăturile blănilor. ?

A patra gafă. Tricourile membrilor PNL. Pe ele scrie „Generaţia ALTFEL”. Aparent e ok mesajul dar oare tinerii ăia vor candida sau omul ăla la aproximativ 50 de ani. Bun, trecem peste asta. Problema e că dacă nu te uiţi atent la ce scrie pe tricouri vezi pe ele scris mare doare ALTFEL şi te întrebi cum să fie altfel dacă vrei să ne conduci tot tu!?

Am terminat. O zi bună! ?

Fii primul care comentează!
Share:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *