Ganduri

E greşit sau nu să urezi LA MULŢI ANI de Sf. Maria Mare?

E vorba de sărbătoarea de pe 15 august, atunci când se „sărbătoreşte” Adormirea Maicii Domnului, dacă poţi sărbători decesul cuiva. ? Înţeleg că uneori te mai bucuri pentru că eşti sadic, ? dar nu în fiecare an pentru că ne ducem spre un caz patologic. ?

Pe lângă dilema aia pe care o au mulţi – de ce Sfânta Maria întâi moare (15 august) şi apoi se naşte (la aproximativ 3 săptămâni ) – mai am una. Putem să le urăm La mulţi ani celor care poartă numele de Mărin, Măria şi derivatele lor, pe 15 septembrie!? Unii zic că ar fi păcat, alţii că n-ar fi. ?

Să ne înţelegem. Nu prea mă interesează. ? Din partea mea e o pierdere de timp să stai să te gândeşti cui ar trebui să îi urezi ceva, dar am persoane care se supără dacă nu faci asta. Îţi bagă d`alea cu „ai uitat de unde ai plecat”, „ai uitat cine ţi-a dat să mănânci când n-aveai un ban” etc.

Aşadar, ce plm fac acum? Să le zic sau nu LA MULŢIA ANI!?

Sincer, cred că ar trebui să le zic, chiar dacă vorbim de sărbătorirea unui deces. Acum serios, n-ai observat ca la ceilalţi sfinţi sărbătorim decesele şi le facem urări de bine celor care le poarta numele? Îi pot aminti aici pe Sfinţii Andrei, Pavel şi Petru.

Tu ce crezi?

Fii primul care comentează!
Share:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *